Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Minä ja Sixgun Republic (USA) Osa 7

Tässä osassa päästäänkin jo ihan tähän päivään ja tähän osaan tarina tulee päättymään ainakin tältä osin. Syksymmällä varmaankin tulee joku bonus osa joka kertoo sitten syksyn keikoista. Mitäs tässä nyt sitten Sixgun Republic:n ja mun välillä tapahtuu?

Alkuvuodesta sain Laulaja Chanceylta viestiä facebookissa, että soita mulle mahdollisimman pian, keikka asiaa. No ajattelin että bändi on taas tulossa Suomeen rundille ja haluavat Lappeenrantaan keikan. Olin innoissani ja soitin tietenkin samana iltana. Siinä kangertelevalla englannilla juteltuani loksahti suuni auki kun mulle esitettiin kysymys. Alatko meidän keikkamyyjäks, pitäis saada 3 vkon rundi hoidettua heinäkuun lopulta elokuun puoleen väliin? Hetken päässäni sanoja miettien ja henkeä haukkoen lupauduin hommaan, mutta totesin samalla, että mulla ei oo suhteita ympäri Suomen maata, että omat keikka hommani on ollut kavereiden bändin myyntiä ja paikkakunta kohtaisesti jotain pientä järjestellyt. Sanoin myös, että mitään en lupaa, mutta voin yrittää. Siihen vastaus kuului että se riittää. Joten näin musta tuli sitten Sixgun Republic bändin keikkamyyjä ainakin tämän rundin osalta.

Siinä sitten muutamat päivät asiaa sulattelin,hymyilin ja toivoin. Sitten tuli tosi asiat eteen ja tajusin, että kun ei ole tehnyt hommaa näin laajasti, niin juttuhan on perkeleen aikaa vievää touhua. Onneks nykyään on internet, siellä "vastaavia" bändejä jotka keikkailee ja kattava Tapion Gig Guide joka painottuu ainoastaan rokkiin, sielä sain monen monta apua paikkojen suhteen.

Hommahan on hyvinkin yksinkertaista ja samaa hommaa voi tehdä kukin haluamallaan tavalla. Itse suosin tapaa soiton kautta mailia. Siis soitan eka paikkaan, esittelen itseni ja asiani ja jos vastapäässä on kiinnostusta kaikkien hinta jne antamani tietojen jälkeen, laitan perään mailia jossa selviää vielä kaikki asiat tarkemmin ja mikä tärkeintä niin on bändin musiikkiin ja videoihin linkkiä. Jotenkin pidän tuota soittoa henkilökohtaisempana asiana kuin pelkkä mailin lähetys ja tiedän kuitenkin, että omat vahvuudet on sosiaalisessa ja verbaalisessa kanssakäymisessä ja sittenpähän osaavat odottaa tämän bändin tarjousta mailiinsa. Tiedän kuitenkin, että baarit jotka live soittoa ottaa, saavat helvetisti tarjous sähköposteja ja pääsääntöisesti vois sanoa että 9 / 10 on paskaa tai ei sinne sopivaa tai jotain sellasta millä ei ole mitään myynti arvoa ja näin ollen baarille pelkkää tappiota jos sellasen ottais. Siitäkin syystä soitto eka ja sitten perään mailia.

Vastaanotto puhelimessa on hyvinkin laidasta laitaan ampuvaa...jotkut alkaa tyyliin vittuilee päin naamaa ja tiuskii että meille ei tarvii tarjota mitään. Vitun idiootit ottakaa sitten nettisivuiltanne puhelinnumerot ja bändin tarjous infot pois, tekis mieli melkein mainita muutama idiootti nimeltä, mutta jätänpä sen tekemättä. Onneksi on myös niitä todella mukavia, kohteliaita ja työnsä osaavia ihmisiä vastaamassa puhelimeen ja tälläisten kanssa on ilo rupatella ja monesti ne suunnitellut lyhyet tarjous puhelut karkaavatkin 15 minuuttiin tms. Tässä yhtenä päivänä sain tuollaisen 15 minuutin rupattelun aikana myytyä bändin keikalle vaikka vasta puoli ei ollut koskaan kuullutkaan bändistä. Sitten perään maili ja sieltä tuli samantien vastaus, että homma on lyöty lukkoon. Joskus se vaan onnistuu ja noista tulee hyvä mieli itellekin.

Laitan tähän alle vielä tän hetkisen kiertuejulisteen kuvan josta löytyy kaikki tällä hetkellä varmistuneet keikat. Facebookin tapahtumaan Sixgun Republic Finland Tour päivitän uudet keikat samantien ku oon vaan koneen äärellä, että sieltä ajantasaiset tiedot ja bändin nettisivujen Shows osioon ne tulee muutamien päivien viiveellä. Roketsuvoorumilta myös löytyy oma topikki rundille sekä tuolta aikasemmin mainostamaltani Tapion Gig Guidesta löydät kaikki keikat. Jos jotain kysyttävää bändin suhteen, kiertueen suhteen tai vielä parempi jos sulla on vinkkiä keikkapaikasta tai vaikka ite oot jotain järjestelemässä niin muhun vaan yhteyttä ja aletaan sopii tarkemmin. Bändi on Suomessa aikavälillä 20.7 - 29.8.2011.

Tulkaahan keikalle, koska tässä on perkeleen tiukka bändi. Joskus aikoinaan kirjoittelin LammasZineen pieniä juttuja, niin tästä linkistä voit lukea muutaman vuoden vanhan Sixgun Republic Suomen kiertueella juttuni.

2 kommenttia:

  1. Tsekkaapa tuollainen kehittely:
    http://www.loudevents.net/blog/
    helppo ohjelmisto bändien, klubien ja keikkabuukkausten avuksi. Myös Facebookissa
    http://www.facebook.com/pages/LoudEvents/116429688440845?sk=wall

    joo ja hyviä keikkoja ollut SGR:llä ainakin pari stadissa

    t. Sanna

    VastaaPoista
  2. Kävin joskus kattelee tuota mestaa ja pidin sitä suht sekavana. Oliks tuossa vielä niin että ottaavat välistä jonkun summan rahaa...

    VastaaPoista