Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 3. kesäkuuta 2011

Phantom Rockers - Shag - Squirt

Päiväni on ollut pitkä ja se johtuu ihan siitä, että joudun illasta vielä pariks tunniks duuniin. Ei oo tarvinnut moneen vuoteen odotella tällä tavalla töiden alkua, ja siks tää päivä on ollut pitkä ja melkeimpä pelkästään sitä odottelua. Äskettäin mietin, että millähän tässä sais vielä parisen tuntia kulumaan kun sit olis se töihin lähtö edessä. Sit sain kuningas idean kun tällä vkolla Phantom Rockersin laulaja Mark Burke pyysi mua facebookissa kaverikseen jostain syystä ja ajattelinkin tästä aasin sillalla kirjoitella hieman oman nuoruuteni yhdestä tiukasta levystä, eli siis Phantom Rockersin Shag - Squirt levystä.


Kansikuvitukseltaan siis tuollainen, mielestäni yksinkertainen ja onnistunut kansi. Levy on ulostautunut Tombstone Recordsilta varmaankin joskus 90 - luvun alkupuolella. Levystä vuosilukua ei nyt tähän hätään löydy, enkä jaksa alkaa googlettaa asiaa sen enempää. Tää levy oli aikoinaan kova juttu, niinkuin bändikin. Perus sen ajan psychobillyä, ei mitään kouhkaamista, mutta kuitenkin selvästi sen psychobillyn puolella olevaa musiikkia. Tää oli niitä "uusia" bändejä mitä tuli nuoruudessa jonkun kaverin kautta tai Jungle Recordsin kuvaston kautta, siihen aikaan pystyi vielä ostaa levyjä Hakinkin mainosten perusteella...tai täällä jo niin monesti mainitun levy - yhtiön perusteella.

Phantom Rockers - Shag - Squirt

1. Lies
2. Vampire Love
3. She's Dead
4. Rumble Rock
5. Tainted Love
6. Devil's Daughter
7. Pressure (Live USA)
8. Hellride
9. Halloween Night
10. Trip To The Moon
11. Lonesome Train
12. Demon Lover

Biisilista näyttää siis tuolta, levyllä kokonaiskestoa hieman reilu 40 minuuttia, eli tiukka rykäsy psychoa. Soundeiltaan vastaa sen ajan musiikkia, ohuet soundit läpi levyn. Jotain sen ajan hommista vaan puuttui tuolla studio työskentelyssä, mutta sillonhan sitä ei tiedetty eikä huomattu vaan rokattiin täysillä mukana, sen enempää soundeihin huomiota kiinnittämättä. Näin jälkikäteen näitä nuoruuteni levyjä läpi käydessä sen huomaa samantien kun lätyn laittaa soimaan.

Levy sisältää kaksi coveria, kulunut ja kaikkien coveroima Tainted Love, mikä tällä levyllä on hyvinkin leppoisa ja alkuperäiselle kunniaa tekevä. Ei liikoja revittelyjä sen suhteen. Biiseistä voisin mainita Vampire Love, Devil's Daughter ja ehdottomasti Demon Lover joka oli jo aikoinaan omia lemppareita tarttuvan kertosäkeen ja nopea tempoisen soitannan myötä, biisi sisältää monen monta erityylistä kohtaa...rauhallisempaa, nopeaa, hieman punk rumpua ja vaikka mitä, ehkä se kolahti just tuon monimuotoisuutensa vuoksi silloin.

Sen verran pitää mainita tämänkin bändin kohdalla jo tässä vaiheessa, että uudet levyt on ollut aika helvetinmoista kuraa, joten tämänkin kulta - aika oli silloin kun psychobilly kukoisti euroopassa ja amerikan mailla bändit ei ollut juuri mitään vielä silloinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti